Halil Türkkan Kimdir?

23.10.2016 4528


Nevşehir Avanos (Özkonak Orta Mahallede) doğmuş, çocukluk ve ilkokul yıllarını burada geçirmiştir. Orta tahsiline devam etmek için İstanbul Kadıköy´e gelmiş ve yaşamının kalan kısmını da burada sürdürmüştür.

Askerlik yaşına kadar serbest ticaretle uğraşmış, askerlik dönüşü ise Kadıköy´de otobüs işletmeciliğine başlamıştır. Bu sektörün Türkiye´de yeni ortaya çıkmaya başladığı 60´lı yıllarda Türkkan Turizm´in de temellerini aynı yıllarda atmıştır. İlk yıllarda şehirlerarası yolcu taşımacılık sektöründeki çalışmalara hız vermiş olan Halil Türkkan; 80´li yıllardan itibaren artan talebe personel ve öğrenci taşımacılığı sektöründe çalışmalara başlamıştır.

Halil Türkkan, 30 yıl önce ağır bir hastalık geçirir. Aylarca yataktan çıkamaz. O yıllarda yaptırmakta olduğu okul binasını düşünerek, "Allah´ım, inşaat bitmeden emanetini teslim alma." diye dua eder. Duası kabul olur, iyileşir. Hayatını hayır işlerine adar. Bu sayede ömrü bereketlenir, 88 yaşına gelir. Bugün onun adını taşıyan 20´ye yakın okul, sağlık ocağı ve cami bulunuyor.

 

"Toplamda 20´ye yakın okul, sağlık ocağı ve cami yaptırdığına göre lüks bir ofisi, birkaç tane sekreteri vardır." diye aklımızdan geçirerek Halil Türkkan ile buluşmaya gidiyoruz. Sahibi olduğu akaryakıt istasyonuna vardığımızda şaşırıp kalıyoruz. İstasyonun hemen arkasında küçük bir kulübeciği var. Yaşı 88. Yolda yürümekte zorlanıyor ama sadece tek bir derdi var: Daha fazla okul yaptırabilmek... Bugüne kadar başta Tuzla, Kadıköy, Üsküdar ve memleketi Nevşehir olmak üzere çok yerde hayır kurumumun yapılmasına vesile olmuş. Servetinin büyük bir kısmını bu uğurda harcamış. Oğulları da hayır işlerinde onu teşvik etmiş. Bürosunun duvarları Milli Eğitim bakanlarından aldığı plaketlerle dolu.

1984 yılında Türkkan Taşımacılık firmasını kuran Halil Türkkan; firma yönetimini 3 oğluna bırakmıştır. Kendisi aynı zamanda inşaat işlerinde de faaliyet göstermiştir.

 

 

İLETİŞİM

Adres:
AYDINLI MAH. AYDINLI YOLU CAD. HALIL TÜRKKAN KIZ ANADOLU IMAMHATIP BLOK NO: 115B İÇ KAPI NO: 1 TUZLA / İSTANBUL


Telefon
(216) 493 3643


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın